Ga terug

Waarom zijn goede schildersbenodigdheden zo belangrijk?

12 augustus 2022

Pib-zoetermeer

Met de juiste schildersbenodigdheden voor het verven krijg je het mooiste eindresultaat. Kwalitatief goede verf en kwasten zijn soms een hele investering. Toch is het aan te raden om er niet op te bezuinigen als je voor het beste eindresultaat wil gaan. Kwalitatief goede verf blijft langer netjes en je hoeft vaak maar één laag aan te brengen. Kies je voor goedkopere verf? Dan moet je vaak twee of drie verflagen aanbrengen, voordat het goed dekt. Nu moet de kanttekening wel worden gemaakt dat ook de ondergrond een rol speelt in de dekking. Wil je een zwarte ondergrond overschilderen, dan moet je misschien met een goedkopere verf drie lagen aanbrengen, terwijl bij een A-merk zoals Sikkens of Wijzonol één tot twee lagen voldoende is.  

Wat is een goede voorbereiding als ik ga schilderen? 

Zonder een goede voorbereiding heb je kans dat het eindresultaat minder mooi is dan gewenst. Hoe pak je een goede voorbereiding aan?  

  1. Zorg ervoor dat je de juiste schildersbenodigdheden hebt voor je begint.  
  2. Als je gaat verven is het belangrijk dat je eerst gaatjes in de muur gaat dichten. Je hebt hiervoor plamuur en vulmiddel nodig zoals Bolivia Rapid Plamuur. Dit is een snelhardende 1-component plamuur. Binnen twee à drie uur kun je deze plamuur al overschilderen. Voor het aanbrengen heb je een plamuurmes nodig.  
  3. Zijn alle gaatjes dicht? Dan moet je de muur gaan ontvetten met een ontvetter zoals de Alabastine universele ontvetter.  
  4. Nu de muur ontvet is, kun je hem gaan schuren. Er zijn verschillende soorten schuurpapier te koop. Bekijk vooraf goed welk schuurpapier je nodig hebt. Er is zeer fijn schuurpapier met een kleine korrel voor licht opschuren tot en met grof schuurpapier dat een grote korrel heeft en geschikt is voor roest en oude verf.  
  5. Is de muur geschuurd? Maak de muur dan stofvrij en ontvet hem nog een keer. Dan kun je daarna met het echte schilderwerk beginnen.  

Wat is het belang van professionele kwasten?  

Kies je voor goedkopere kwasten om mee te verven? Het kan prima, alleen loop je het risico dat de kwasten eerder haren verliezen bij het verven. Niets vervelender dan een haar op je pas geverfde muur. Er wordt aangeraden om te kijken met welke verf en voor welke schilderklus je de kwast wilt gebruiken. Heb je verf op terpentinebasis? De Anza Titanium kwasten zijn speciaal hiervoor gemaakt. De Anza Titanium Kwast Plat Synthetisch is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en heeft een mix van hoogwaardige synthetische vezels en touwvoeringen. Het zorgt ervoor dat er een grote verfopname is en de verf gelijkmatig over de oppervlakte wordt verdeeld zodat je een strak eindresultaat krijgt. Kwasten van Flocx worden aangeraden voor algemeen gebruik zoals het aanbrengen van beits of muurverf. De Flocx 100 Kwast Universeel is in meerdere afmetingen te verkrijgen en geschikt voor zowel watergedragen als oplosmiddelhoudende lak.  

Heb je grotere oppervlakten om te schilderen? Kies dan voor de juiste verfroller. Ook in verfrollers zit veel verschil. Bedenk vooraf welk resultaat je wil bereiken en welke verfroller voor jou geschikt is. Twijfel je? Laat je dan adviseren in de winkel.  

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in